auroranistad -
Image and video hosting by TinyPic>

auroranistad

Hjem Add Om meg Kontakt

0

Høsten har virkelig kommet for alvor og mange treningsentusiastene har trukket seg tilbake til studio og styrketrening innendørs etterhvert som høstmørket setter inn. Allikevel er det mange som velger bort trening i vinterhalvåret. Mange er kanskje flinke til å holde motivasjonen oppe i de lyse sommer månedene men denne mørke tiden oppleves ofte som tyngere. Det er utrolig vikitig og vedlikeholde formen gjennom hele året med regelmessig trening. Hvorfor ikke bruke høsten og vinteren til å bygge opp styrken og kanskje bli bitt av denne styrketreningsbasillen. Det er uendelig mange muligheter å trene styrketreninng på alt fra gruppetimer som bodypump og TRX til tung styrketrening. Derfor skal jeg utover høsten prøve å motivere så mange som mulig til å legge inn mer styrketrening i sin hverdag. 

Som dere sikkert allerede vet gir styrketrening uendelig mange fordeler. Det å få en påminnelse om disse fordelene kan virkelig hjelpe på motivajsonen for å komme seg på trening.

 1. Styrketrening øker forbrenningen og forebygger dermed overvekt. Styrketrening overtid fører til å bygge muskler, dermed vil den økte muskelstyrken føre til å øke hvileforbrenningen. Dette betyr at du også forbrenner mer når du ikke trener!
 2. Etter puberteten mister man ca. en pronsent av muskelstyrken per år! Dette er fullstendig mulig å reverse ved systematisk styrketrening. Bare tenk på det EN prosent! PER ÅR!
 3. Styrketrening minsker risikoen for hjerte og karsykdommer.
 4. Balanse og koordinasjonen din vil bli mye bedre dersom du trener styrke. Dette merker jeg helt sykt mye ettersom jeg alltid har hatt så dårlig balanse at det nesten ikke er mulig.
 5. Styrketrening har dokumentert positiv effekt på angst og depresjoner.
 6. Styrketrening hjelper i forebygging og rehabilitering av skader.
 7. Styrketrening bidrar til å holde deg ung! Ikke verst? 

Hvis ikke dette er gode nok argumenter for å få deg en tur på trening så vet ikke jeg!

 

 

 • 0

  Fitness, ja. Dette er et ord de fleste av oss for noen få år siden hadde svært lite forhold til. Mens i dag ser vi det jammen meg over alt. "Alle" skal tydeligvis stille i fitness. I det siste har jeg tatt meg ikke tatt meg i å tenke at kanskje jeg også burde stille i bikini fitness neste høst. Jeg har tenkt på om jeg skal kontakte en coach og omtrent lagt konkrete planer for hvordan jeg skal komme meg i sceneform. Men nei, for sånn helt ærlig frister ikke måneds lange dietter og blod slitt bare for å stå noen minutter på en scene i en glitrende bikini med et på klistret glis og ny stylet hår. Jeg klarer bare ikke å se på det å stille i bikini fitness som noe mål. For det eneste det handler om er kropp. Det er bare en kropp som er i sceneform noen få uker og så er det liksom "alt". For all del altså all respekt til dem som velger det, men jeg håper de jentene gjør det av de riktige grunnene. For når jeg prøver å tenke ut mine "grunner" er det kun for å virke velykket, ikke for å føle meg velykket. Men fordi jeg ville endret måten andre så på meg. 


   

  Noen ganger føles det som om man må stille for å være sunn og sprek. Jeg håper virkelig ikke de jentene tror det å stille i bikini fitness er det som må til for å være sterke og sunne. Jeg tror alt for mange trekker likhets tegn mellom en sterk kropp og en kropp som er i sceneform. Dette er absolut en trend som skremmer meg. Six-pack og blodårer er ikke noe som er mulig å vedlikeholde over lang tid.

  Bikini fitness i seg selv er ikke noe mer "ekstremt" enn andre idretter, alle som trener mot en konkurranse med et mål om å prestere best mulig vil presse kroppen ganske langt. Ultraløp er ikke så kjernesunt det heller akkurat. Men det som er "ekstremt" i bikini fitness(og alle de andre grenene forsåvidt) er det enorme kroppsfokuset. Fokuset på tall er utrolig skummelt for mange, og fitness er et endeløs mass om fettprosent og makro, veiing av mat og kalori regnskap. Alt for mange jenter blir fitness forstyrra, det som egentlig er ment som konkuranse diett har plutselig blitt hverdagskost og helgekos blir bytta ut med propud. Konkurranse diett er selvfølgelig helt innafor dersom du har lyst til å stå på en scene og vise frem noe du er stolt av. Men dersom du egentlig bare gjør det fordi "alle" andre gjør det eller for å virke velykket i sosiale medier, da er nok ikke bikini fitness det riktige for deg. Den formen de jentene har på scenen er ikke "helårskroppen" det er en dag i løpet av "sesongen". Det er resultatet av utallige timer i styrkerommet og månedsvis med diett.

  Man må være ganske tøff for å takle tiden etterpå. Derfor blir jeg bekymra når jeg ser jenter helt ned i 17 års alderen som skal konkurrere. Når ble det liksom slik at det endelige målet for en slankekur skal være å stå på scene? Jeg vil bare presisere at det å trene målrettet mot en fitness konkurranse med et bevist forhold til "on-season" og "off-season" overhode ikke er noe galt. Det som skremmer meg er når de som omtrent ikke har trent før og er svært unge skal begynne å stille før de er blitt bevisste på sine egne verdier. Dette er absolutt en debatt fitness industriene må ta på alvor. For når jeg som i utgangspunktet ikke føler noe behov for å vise meg frem på en scene, begynner å tenke at jeg bør stille bare for å virke mer velykket på sosiale medier. Da er det noe utrolig galt med måtten bikini fitness presenteres.   

  Greia er at den tøffeste delen av konkurransen er ikke det å spise lite og trene mye. Med en dose selv disiplin vil hvem som helst klare å stå på scene. Den tøffeste delen kommer når kroppen skal tilbake til "normalen" igjen. Det er lett å se seg blind på glitrende smil, vakre bikinier og spraytan, men sannheten er at blod årer og six pack forsvinner allerede få uker etter konkurranse. Disse bikini fitness jentene ser flotte ut på scene, men det er vikitg å tenke på hvor mye det koster å se slik ut bare et par uker i året. Jeg kommer ikke til å stille i bikini fitness(skal aldri si aldri). Jeg føler ikke at jeg har noe som helst å bevis, jeg føler ikke noe behov eller ønske om å stå på scene, jeg vet med meg selv at jeg ikke ville funnet glede eller mening i prosessen. Dette veier for meg opp det ønske om å virke velykket på grunn av et profilbilde fra NM. 

  Hva tenker dere om fitness?

 • 1

  Jeg har så mye treningsmotivasjon om dagen. Både på styrkefronten og på løpetrening. Etter å egentlig bare har vært sykog skadet i hele vår, i tillegg til at det ble lite(les: null) trening i russetiden, nå er det utrolig deilig å være tilbake på treningsfronten og jeg gleder meg sikkelig til treningshøsten som kommer. Nå skal jeg virkelig bare tro på meg selv og kjøre på.


  Dagen i dag startet med en intervall økt ute i skogen, og det var så utrolig herlig. Nå håper jeg at dagen fortsetter slik og forblir like bra. Kvelden skal brukes på kos og jentekveld med taco, kake og norske jordbær. Det blir ikke bedre enn det. 

  God fredag alle sammen!
   

 • 0

  Trening virker for mange utrolig vanskelig. Trening på treningsenter er ikke bare dyrt, det kan også virke skummelt og vanskelig. På instagram virker det som om man må mestre alle baseøvelser med tung belastning, svinge seg lett over stanga i muscle ups eller løpe halvmaraton på tredeølla. Men slik er det altså ikke. De fleste som trener på treningsstudio er helt vanlige folk, folk med sine egne forutsetninger og egne mål. Alle trenger ikke ta muscle ups eller 100kg i knebøy. Det aller viktigste er å komme i gang med en aktivitet du liker og det å faktisk være i aktivitet hver eneste dag. 

  Økt fysisk aktvitet gir økt velvære og bedre mobilitet. Fysisk aktivitet har så mange helsefordeler at jeg rett og slett ikke har tid til å liste opp alle. For meg gir trening glede og mestring. Derfor blir jeg utrolig lei meg av at hele 4 av 5 nordmenn beveger seg for lite. Det at så få får oppleve gleden ved fysisk aktivitet er bare utrolig trist. Spesielt fordi fysisk aktivitet er så utrolig lett og tilgjengelig. Man trenger bare en kropp.    

  Gå en tur

  Det trenger ikke være værre enn det. En liten tur ut i frisk luft kan gjøre underverker,  både for sjelen og helsa. I følge helse direktoratet er så lite som 30 minutter gange i høyt tempo nok.

  Tren til en youtube video 

  Youtube er en fantastisk inspirasjonskilde. Dersom du ikke ønsker eller ikke har tid til å gå på treningssenter er det et uendelig antall videoer med fiks ferdige treningsøkter. Her er en av mine absolutt favoritt kanaler for hjemmetrening

  Dra i tufteparken

  Dersom du har en tuftepark i nærområdet, hvorfor ikke ta en tur innom parken og kjør noen øvelser! Du kan også legge inn parken som et stopp på løpeturen din!

   

  Det er altså utrolig mye man kan gjøre uten å nødvendigvis gå på treningssenter!

   

   

 • 8

  God morgen hjerter! Dagen her har startet akkurat slik jeg liker det, med en god frokost og en treningsøkt. Dagens økt besto av en rolig løpetur og styrke på kjernemuskulaturen. Jeg er i perioder veldig dårlig på å gi kjernemuskulaturen ekstra oppmerksomhet. Jeg er litt for flink til å tenke at kjernemuskulaturen får nok trening gjennom baseøvelser som markløft og knebøy. Det er tross alt slik at musklene rundt magen, ryggen og hoftene er svært aktive i disse øvelsene. Allikevel føler jeg at kjernemuskulaturen trenger mer oppmerksomhet, spesielt om man som meg er født helt uten magemuskler slik som meg, hehe. OK det er noe muskler der, men det er ikke mye for å si det sånn. Derfor skal jeg skjærpe meg og bruke litt mer tid på kjernetrening.    

  Dagens kjernetrening besto av kjerneprogramet fra denne månedens Shapeup. Guri som det brant. Sideplanke er virkelig en øvelse jeg burde trene mer, men jeg unngår ofte å gjøre nettopp det jeg er dårlig på. Det er virkelig en dårlig vane jeg er nødt til å prøve å endre på. 

  The Magic Happens Outside Your Comfort Zone

   

  Jeg må også bare minne om at jeg ikke har noen formell utdanning innen trening. Alle innlegg om trening på denne bloggen er derfor kunnskap jeg har tilegnet meg gjennom å lese blogger og bøker om trening og gjennom egen erfaring. 

  Ha en nydelig dag hjerter!

   

 • 0

  Sorry for litt uregelsige oppdateringer disse dagene! Denne dagen har bare gått et med trening og en halvannen times lang lufte tur med Troll. Treninga ble for min del ekstremt tung i dag. De siste ukene har jeg faktisk slitt sikkelig med motivasjonen på løpe fronten. I dag kjente jeg at jeg virkelig ikke orket å presse meg gjennom 2minX6 på tredemølla i dag. Isteden kjørte jeg en litt alternativ tempo økt med trappeløp og spenst hopp

  Økta så slik ut:

  1500m roing

  10min trappeløp

  2 min pause

  10 runder enkle trappe hopp

  3 runder trappe hopp på et bein(tre per bein altså)

  10 runder enkle trappe hopp

  7 runder dobble trappehopp

  1 min halv burpees

  45 sekunder planke   

  Kondisjonstrening trenger ikke alltid være på mølla. I dag ble det altså en disco økt som Maren Erdvik kaller det. En dag der jeg gjorde akkurat det jeg ville. Allikevel ble det en veldig god økt. Treningen i Trondheim er virkelig godt i gang. Det er nesten synd vi skal hjem allerede på søndag. Samtidig så gleder jeg meg utrolig til å komme hjem til typen igjen.   

  Etter trening gikk jeg ned på kvikk på Solsiden og kjøpte meg en velfortjent lunsj som besto av en Spa smoothie og en kylling wrap. Gud jeg elsker den cafén allerede!

  God dag hjerter!

   

 • 2

  Fy fader for en bein økt jeg hadde i dag. Halvveis gjennom skalv jeg så mye at jeg helt ærlig ikke trodde jeg kom til å fullføre økta! For å si det sånn de bulgarske utfallene satt godt i dag, for å si det sånn. Slike økter gir meg så mye glede og energi. Når man virkelig får god kontakt med musklaturen. Denne økta burde definetivt testes.

  • Knebøy 5X5
  • Strakmark 10X3
  • Knebøy i kabel 10X3
  • Bulgarsk utfall 10X3
  • Box jumps 8X3
  • Glutebridge 10X3
  • Step up 10X3   

  Her snakker vi gangsperre garanti! Men etter trening var det tid for noe av det andre jeg liker aller best, nemmelig mat! Her snakker vi en sikkelig stor porsjon med omelett og litt fersken ved siden av. Gjett om det smakte når jeg var oksesulten! Påfyll etter trening er tross alt super viktig. Omelett er et ekstremt godt restutusjonsmåltid, spesielt når den er stappa med grønnsaker og gode proteinkilder!

  Nå gleder jeg meg til en rolig kveld med Game of Thrones litt godis og enda mer sjokolade melk! Guri selv i ferien er det noe spesielt med lørdag!

  God lørdag! Noen av dere som har trent i dag?

   

 • 0

  Hei hjerter! Hvordan har dere det i dag? Jeg kom akkurat inn fra en tur i solskinnet og en liten runde sirkeltrening på SATS. Merket at kroppen var sikkelig sliten i dag, så måtte ta det litt med ro. Men hvis det er en ting som alltid holder trøkken oppe for meg er det musikk. Musikk er spesielt viktig for meg når jeg løper. Løper jeg intervaller eller hurtige langkjøringer er gode beats helt essensielt. På de rolige langkjøringen når jeg skal løpe langt men rolig bruker jeg ofte roligere musikk eller hører på podcaster. Dette med podcaster er egentlig en ganske ny greie for meg. Tidligere har jeg liksom tenkt at det at det ikke kunne være helt min greie, men etter å ha hørt første episode av Treningspodden var jeg helt hekta, og kan virkelig anbefale alle treningsglade jenter og høre på denne fantastisk inspirerende podcasten. Men nå skulle jeg snakke om treningsmusikk.  

  Processed with VSCO with t1 preset

   

  Denne lista er perfekt når du skal trøkke ut det siste lille av intervall økta. Mens denne workout lista er også en av mine personlige favoritter. Jeg har ganske mainstream musikk smak. Så om noen av dere har noen gode spillelister må dere gjerne dele disse med meg.

  Music on, World off


   

  Ha en nydelig dag alle sammen!
   

   

 • 2

  Hei og god tirsdag! Håper dagen har vært god mot dere alle. Denne dagen begynte veldig avslappende med en god frokost og God Morgen Norge. Rolige morgener er virkelig noe av det beste som finnes. Før jeg tok turen ned på SATS for det som er høydepunktet i treningsuken nemmelig bein trening. Jeg elsker virkelig å trene bein. Humøret er virkelig et helt annet når det er bein på programmet enn overkropp. Derfor består også treningsuka mi av store deler knebøy, markløft og utfalls varianter. 

  Processed with VSCOcam with p5 preset
  Dagensøkt besto av noen gamle favoritter og litt nye øvelser for litt ekstra rumpepump.

  Sumo-markløft 6X4

  Gående utfall 6X4

  Hip thrust 8X5

  Back extension 10X3

  Bein sirkelen 20X3

  Sideligende beinhev 15X3

   

  Jeg kan virkelig ikke forstå hvordan enkelte ikke liker å trene bein når det er så mye moro man kan gjøre ut av det. Har jeg kanskje noen lesere som ikke er så glad i beintrening?
  Etter trening kunne jeg nytte en god lunsj, med en herlig smoothie og min egen versjon av Maren-skåla, med gresk yogurt, havregryn, blåbær og cashewnøtter. Sunn og næringsrik mat gir meg virkelig så mye glede og motivasjon. For meg er det med trening og kosthold noe som går hånd i hånd. Jeg trener og spiser mat for å gjøre kroppen min godt. Når  man trener mye trenger man også mye mat! Så husk det jenter om dere vil få mest mulig ut av trening er det å spise nok og næringsrikt ekstremt viktig!

  God tirsdag!  
   

 • 2

  God morgen hjerter! I dag skal jeg begynne på nytt program! Første uka på nytt program er alltid sykt spennende ettersom man ikke helt vet hvordan kroppen tar den nye belastingen. Jeg forventer i hvertfall å bli kjempe støl. Så nå skal jeg hvert øyeblikk stikke ned på SATS og trene på noe av det jeg er aller dårligst på, nemmelig pullups. Jeg har lenge gått med en drøm om å mestre denne øvelsen. Men nå har jeg altså bestemt meg for å gjøre alvor av denne drømmen og  begynne å trene mer målrettet og spesefikt på pullups. Generelt er jeg amøbe svak i overkroppen så jeg er spent på hvordan dette skal gå.    

  Programet jeg skal kjøre var i ShapeUp for en del måneder siden, og fokuserer på øvre del rygg og negative pullups og negative chins. Så dette blir veldig spennende. Det er ingen tvil pullups skal skje! Etter trening skal jeg til tannlegen for å fjerne noen sting etter at jeg oppererte ut visdomstanna for noen uker siden.


   Har dere noen hårete treningsmål?