auroranistad -
Image and video hosting by TinyPic>

auroranistad

Hjem Add Om meg Kontakt

1

Hei hjerter! Nå er det alt for lenge siden. Jeg har rett og slett hatt alt for lite inspirasjon til bloggingen om dagen. Men nå går det mot skolestart og mer rutiner. For å være helt ærlig skal det bli godt med faste rutiner både på treningsfronten og det å komme i gang med studier. Jeg har gledet meg til dette så lenge endelig skal jeg studere noe jeg virkelig brenner for.  

Selv om jeg fortsatt er i en sånn ferie flyt er det noe utrolig deilig med at det er fredag. I dag tenkte jeg og dele en sikkelig godsak med dere. Energy balls. Disse er veldig enkle og krever kun 3-4 ingredienser.

150g paranøtter

400g medaljoon dadler

3 ss rå kakao

evt 2 ss lønnesirup

Kjør nøttene i en foodprocessor på puls frekvens til de er smuldret opp. Ha opp i dadler, kakao og lønnesirup og bland til en klissete masse i food processor. Rull massen til små baller og sett i fryseren i ca. en time. Ta opp og nytt! 

 • 6

  Trondheim er så fantastisk og i mine øyne akkurat passe stort. I mine øyne blir Oslo en litt for stor by å bare gå og handle i. Spesielt ikke for oss som ikke er så glade i Karl Johan. I dag har jeg vært en liten tur nede på Solsiden og kjøpt en skat jeg har siklet på veldig lenge. Jeg elsker virkelig Marlene Birger veskene. Nå har jeg endelig blitt eier av en selv. Jeg er virkelig en veske jente. Lista over vesker jeg en dag skal eie bare vokser og vokser.   

  Etter veske kjøpet gikk jeg innom en cafe for å kjøpe med meg lunsj. Cafen het Kvikk eller noe i den duren. Er du i Trondheim ville jeg virkelig anbefale deg en tur innom der og bestille en vegan wrap, den var helt fantastisk. Med masse mandler, quiona og hummus var dette en perfekt og næringsrik lunsj jeg virkelig kjente at hele kroppen ble glad av!

  Nå skal jeg straks en tur på trening før det venter mer kvalitets tid med familien. Men selv ikke på familietur kan man skulke unna pullups treninga!
   

  Ha en god dag videre!

 • 2

  Til dagens biltur har jeg altså bakt noen nydelige rundstykker med solsikkekjerner og havregryn. De ble ikke bare sunne og næringsrike de ble også helt ekstremt gode! 

  7 dl havregryn

  4 dl speltmel

  2 dl bokhvetemel

  2,5 dl solsikkefrø

  4 egg

  4 dl vann

  1 ts salt

  1 ts bakepulver   

  På rundstykkene valgte jeg å kjøre på med noe av det best jeg vet nugatti zero og kaviar. Er det bare jeg som er evig lykkelig for at noen fant opp nugatti zero?    

  Nå sitter jeg altså i bilen på vei mot Trondheim! Det å ha noe godt å spise på er så viktig for meg når jeg skal på langtur. Jeg kødder ikke når jeg sier at jeg kan spise i 6 timer i strekk når jeg sitter i bil. Så disse rundstykkene er helt gull å ha da! Det er også kjempe økonomisk i forhold til at man da slipper å bruke penger på boller på hver eneste bensin stasjon oppover! Vi blogges fra Trondheim!

  God kveld hjerter!

 • 4

  Dette er virkelig en herlig rett som kan nyttes som frokost, lunsj eller kveldsmat. Ikke bare smaker det herlig den er også utrolig næringsrik og sunn. Den er rik på enumettet fett, fiber, kalium,B-, E-, K-, A- og C-vitaminer. Avokado er utrolig godt og utrolig god for deg. Den skal også ha en gunstig virkning på både hud og helse!
   

  Oppskrift:

  1 avokado

  1 1/2 spiseskje med råkakao

  1 spiseskje sjokoladeprotein

  1 banan

  Litt mandelmelk/vanlig melk/vann

  Du heller alt i en blender og kjører det til en jevn blanding. Hele prossesen inkluder skrelling av avokado tar maks 3 minutter! Det er faktisk så fantastisk, hvor fort det går perfekt om du vil ha noe godt og næringsrikt i tidsklemma er det her perfekt! Nå skal jeg videre på trening. Jeg kjenner virkelig at motivasjonen for trening ikke er helt på topp i dag. Men jeg er ikke syk og jeg har hele dagen fri så her har jeg ingen unnskyldninger til å sluntre unna! Dessuten holder dette målet om å klare pullups motivasjonen oppe. Jeg tenkte foresten å skrive et innlegg om motivasjon litt senere i uka. Er det interessant for noen? Jeg vet nemmlig at dette med motivasjon kan virke utrolig rart og svevende. Men nå får jeg komme meg avgårde og pumpe litt overkropp!

  Kos dere masse denne mandagen!

   

   

   

 • 5

  Eller restitusjonsdag eller cheatday som det heter på fitness språket. Personlig er jeg svært lite glad i ordet cheatday. Det gir en veldig negativt bilde av mat. Selvfølgelig jeg skjønner sammenhengen om man skal stille i fitness og går på en streng diett. Men for oss andre burde virkelig fokuset være på en helhetlig livsstil isteden for en streng diett man ikke kan leve med over tid. Dette er selvfølgelig forskjellig fra person til person hva som er en balansert livsstil. Men for min del har jeg levd for mye på slankenuddler og slankesjokolade. Det er faktisk ikke lørdag uten smågodt! 


   

  Mitt motto er: Det finnes ikke noe mat som er mer usunn enn det forholdet du har til den. En bolle med smågodt eller en burger fra McDonalds er ganske så usunt, men det blir 10X verre om du stresser over det!

   

  Herregud jeg elsker lørdager! Smågodt, filmer, serier, solo super, sjokolade og kos. Det er slik jeg liker lørdagene mine, de fungerer som fin avkolbling og restitusjon. Spesielt når man har en aktiv og sporty livsstil ellers i uka!

  God lørdag! Jeg er veldig spent på å høre deres tanker om temaet!
   

 • 4

  Som dere sikkert har fått med dere nå så elsker jeg frokost! I dag tenkte jeg å dele to av mine favoritter, nemmelig smoothiebowl og biola bowl. Begge disse to bowlsene er utrolig gode og næringsrike, jeg holder en knap på smoothiebowlen som den mest mettende, men biola bowlen passer også utmerket som en lett frokost før morgentrening. I en smoothiebowl kan man egentlig hele på med det man liker best av frukt, bær og grønnsaker. I dag tenkte jeg og dele en oppskrift jeg ofte bruker selv og som jeg syntes er utrolig god!   

  Smoothiebowl

  Smoothie bowl er en litt tykkere smoothie som spises med skje. Jeg foretrekker å ha både grønnsaker og proteinpulver i smoothiene mine for å gjøre dem mer næringsrike. Oppskrifen var 1/2 smoothie mix med banan, mango, ananas og grønnkål, et scoop vegansk vaniljeprotein og mandelmelk til passe konsistens. Ikke noe fancy hokuspokus det her. 

  Biola bowl

  Dette testet jeg ut for første gang selv for ikke så lengesiden etter å ha lest om det på Eirin Kristiansen sin blogg. Det er så fresht enkelt og herlig, man slipper å styre med en stor bråkete blender. Jeg brukte bare biola frokostsmoothie og brukte det jeg hadde tilgjengelig som topping, i dag ble det da druer, chiafrø og kokosflak.


   Håper dere alle får en god fredag og bra start på helgen!
   

 • 2

  I kveld slo jeg til og laget en ekstra stor porsjon med vaffler så jeg både hadde til meg og til familien! Vafler med hvetemel og sukker er kanskje ikke det mest næringsrike som finnes, derfor liker jeg og lage sunnifiserte vafler ssom gjør både meg og kroppen min glad! Denne oppskriften var virkelig en inner tier. Man kunne ikke smake at de var sunnifiserte i det hele tatt! Det er virkelig min type sunt altså! Med en god dæsj jordbær syltetøy på var disse den perfekte avslutningen på dagen!   

  Oppskrift:

  3 egg

  3 dl havremel

  4 spiseskjer bokhvetemel 

  3 dl melk

  1 spiseskje sukrin+

  2 spisesker sukrin

  Et dryss vaniljepulver

   

  Jeg har foresten en liten anbefaling til dere alle! I kveld gikk jeg en så deilig og langtur med ingefær og interjuv med Helene Ragnihild på øret og det var så utrolig herlig altså! Dette skal virkelig skje oftere. Så utfordrer dere alle til å stresse ned og rett og slett bare russle dere en tur!

  God kveld

 • 9

  God morgen hjerter! Med det er frokosten inntatt og nå skal jeg tussle en tur på trening. Jeg har jo dette pullups prosjektet på gang så da er det ikke noe unnasluntring på treningsfronten! Det er så gøy å ha slike hårete mål å strekke seg etter. Mål gir meg så mye motivasjon! Men dette innlegge skulle handle om mat, og mest om den fantastiske middagsretten jeg lagde i går! Nemmelig moussaka! Moussaka er kjempe godt og også utrolig sunt. Spesielt med masse grønnsaker og cashewkrem på toppen. Mhm kjenner jeg får vann i munnen bare jeg tenker på det! Så tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere   

  Dette trenger du til ca 6 personer(pluss rester)

  Kjøttsaus:

  800 gram kylling kjøttdeig

  2 kartonger hakkede tomater med basilikum og oregano

  1/2 spisspaprika

  3 fedd hvitløk

  2stk hønnsebuljong 

  1 neve fersk persille

  1 neve fersk oregano

   

  Cashewkrem:

  5 never bløtlagte cashewnøtter

  1 spiseskje oliven olje

  Sitronsaft 

  Basilikum

   

  Til selve mousaken:

  1 Aubergine 

  1 Squash

  Revet ost   

  Slik gjør du:

  Kjøttsausen:

  Stek opp kjøttdeigen i olivenolje, ha på salt, pepper og ha i finhakket hvitløk. Når kjøtt deigen er gjennomstekt ha i paprika og de hakkede tomaten og ha i to pakker hønnsebuljong. Tilsett også de ferske urtene. La dette stå å putre mens du lager cashewkremen.

   

  Cashewkremen:

  Legg cashewnøttene i bløt i ca 2 timer. Bland ca 1dl vann, litt sitronsaft, olivenolje, litt fersk basilikum og de bløtlagte nøttene til det blir en kremete masse.

   

  Moussaka :

  Legg et lag auberginer skjært i skiver i bunnen, legg så et lag med kjøttsaus. Ha deretter et lag med squash og enda et lag kjøttsaus. Ha tilslutt på cashewkremen og revet ost på toppen. Stekes på 200 grader i 15 minutter. 

   

  Spis og kos dere med verdens beste samvittighet! Nytt torsdagen hjerter! 

 • 11

  Jeg kom nettopp tilbake etter en tur på Strømmen Storsenter. Nå har jeg fylt opp skapene med litt påfyll av noen av mine favoritter fra helsekosten. Jeg kjenner jeg gleder meg til å lage masse deilig mat i tiden fremover. Både avokado fries og spennende grønnsakslasange står på planen. Men nå har jeg altså fått litt påfyll i skapene. Jeg bare rett og slett bobler over med inspirasjon og matglede. Supermat er også noe jeg har drevet å snust på lenge og gleder meg til å inkludere mer og mer av dette inn i mitt kosthold. 

   

  Bokhvete 

  Bokhvete mel er et supert alternativ dersom du har gluten intoleranse eller cølliaki, men dette produktet er ikke kun for allergikere. Bokhvete har også et høyt innhold av jern, magnesium, fosfor, kalium og fluor, i tillegg til at den inneholder forholdsvis mye protein av høy kvalitet. Dette bokhvete melet passer perfekt til å lage gode og mage vennlige vafler og pannekaker.    

  Kokosflak

  Kokosflak er utrolig godt som topping på yohurt eller i musli, men den passer også fint som kakepynt. Men kokosflak inneholder mye fett, men dette er ikke nødvendigvis noe negativt, selv om diett samfunnet skal ha det slik. Kokosflak er naturlig gode og smakfulle, visste dere at kokos bidrar til å øke stoffskiftet vårt?     

  Vaniljepulver

  Dette produktet er faktisk helt nytt for meg, men jeg har sett at mange bloggere har det i alt av baks og vafler. Siden jeg er en sucker for vaniljesmak så må dette passe perfekt.    

  Rå kakao

  Dette produktet er faktisk min evige redning fra søtsug. Rå kakao gir en dyp herlig sjokolade smak(hvem elsker ikke det?!). Men om det ikke var nok er rå kakao proppet med næring og antioksidanter. Jeg pleier å lage sjokolade mousse med avokado, banan/dadler, råkakao og sjokolade protein og det blir så godt.   

  Chiafrø

  Chiafrø var et av de aller første produktene jeg begynte med fra helsekost verdenen. Frøene smaker veldig lite men gir herlig konsistens på toppen av en smoothiebowl for eksempel. Disse små frøene er også næringsbomber! De inneholder mye omega-3 og omega-6, men inneholder også mye proteiner, mineraler, vitaminer, kostfiber, sporstoffer og antioksidanter.    

  Supergrøt

  Dette er et helt nytt produkt, som nylig ble lansert av supernature, og jeg må si jeg er veldig spent. Denne skal jeg absolutt ha med når vi skal kjøre til Trondheim neste uke.

   

  Det er så utrolig mye spennende smaker og forskjellige produkter. Det er så utrolig mye forskjellig jeg ønsker å prøve ut. På toppen av listen min nå er bipollen og Purly Max Greens.

  Har du noen erfaringer eller tips til supermat jeg burde teste ut?

 • 2

  Etter morgenens treningsøkt og tannlege besøk var jeg skrubb sulten. Aller mest hadde jeg lyst til å spise absolutt hele kjøkkenet. Da var det ingen tvil om at matlagingen måtte gå fort og det måtte være enkelt. Valget falt på speltlompe nachos med guacamole. Typisk meg klarte jeg selvfølgelig å brenne chipsene i ovnen. Allikevel ingenting litt gucamole og ost ikke kan fikse.  Hvem elsker ikke nachos med masse ost på? Dessvere er jo ikke nachochips spesielt næringsrikt og passer derfor ikke spesielt godt inn i hverdagskostholdet mitt. Men disse nachosene! De var perfekte. Næringsrike med masse god smak og deilig guacamole til. Dessuten er det utrolig enkelt å lage. Bare hold et ekstra øye med dem når de står i ovnen så de ikke blir like brente som mine.

  Skjær opp spelt lompene i trekanter og bruk det krydderet du ønsker sett dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca 5-10 minutter. Ta chipsen ut legg osten oppå og sett brettet inn til osten har smeltet. Guacamolen kan du gjøre helt enkelt med most avokado, salt og peper eller lage en mer fancy variant med chill, hvitløk eller jalapaleno.    


  Etter trening var det fantastisk å synke ned i sofaen med  denn nachobowlen og Orphan Black på TV. Merker virkelig at litt ferie er godt for kroppen. 

  Håper alle har en fantastisk start på uka!
   

 • 2

  Hei alle hjerter og  god søndag til dere alle! Håper alle har fått en god og myk start på dagen. Her i huset begynnte dagen med litt herlig matlaging på morgenkvisten. Hvis det er et måltid jeg elsker mer enn noe annet så er det frokost. Jeg synes rett og slett at all mat smaker bedre tidlig på dagen. Og ingen ting kan slå helgefrokost! Bortsett fra kanskje julefrokosten. Helgefrokost for meg er et måltid man legger litt ekstra tid og kjærlighet i, heller enn hverdagsfrokosten som fort blir en brødskive mens man løper huset rundt for å gjøre seg klar for dagen. Men det er noe helt annet med søndagsfrokosten altså.

  Processed with VSCO with t1 preset

   

  I dag laget jeg altså denne grønne skjønnheten til frokost. Det var så godt og en helt fantastisk og herlig måte og starte dagen på!

  Processed with VSCO with t1 preset

   

  Oppskrift

  • 2 egg
  • 3 store never spinat
  • 4 og 1/2 dl speltmel
  • 2 spise skjer havremel
  • 1 spiseskje bokhvete
  • 5 dl melk
  • 1 ts chillipulver

  Fyllet kan varieres i det uendelige. Jeg brukte cherry tomater, mango, avokado og laks, men jeg tror også at reker eller koktskinke ville gjort seg helt nydelig  Hvis du ønsker litt mer spennende smaker kan du også bruke chilli og lime saft for å virkelig spice det litt opp.  Hva liker du å spise til frokost?