auroranistad -
Image and video hosting by TinyPic>

auroranistad

Hjem Add Om meg Kontakt

1

Hei hjerter! N er det alt for lenge siden. Jeg har rett og slett hatt alt for lite inspirasjon til bloggingen om dagen. Men n gr det mot skolestart og mer rutiner. For vre helt rlig skal det bli godt med faste rutiner bde p treningsfronten og det komme i gang med studier. Jeg har gledet meg til dette s lenge endelig skal jeg studere noe jeg virkelig brenner for. 



 

Selv om jeg fortsatt er i en snn ferie flyt er det noe utrolig deilig med at det er fredag. I dag tenkte jeg og dele en sikkelig godsak med dere. Energy balls. Disse er veldig enkle og krever kun 3-4 ingredienser.

150g parantter

400g medaljoon dadler

3 ss r kakao

evt 2 ss lnnesirup

Kjr nttene i en foodprocessor p puls frekvens til de er smuldret opp. Ha opp i dadler, kakao og lnnesirup og bland til en klissete masse i food processor. Rull massen til sm baller og sett i fryseren i ca. en time. Ta opp og nytt!



 

  • 6

    Trondheim er s fantastisk og i mine yne akkurat passe stort. I mine yne blir Oslo en litt for stor by bare g og handle i. Spesielt ikke for oss som ikke er s glade i Karl Johan. I dag har jeg vrt en liten tur nede p Solsiden og kjpt en skat jeg har siklet p veldig lenge. Jeg elsker virkelig Marlene Birger veskene. N har jeg endelig blitt eier av en selv. Jeg er virkelig en veske jente. Lista over vesker jeg en dag skal eie bare vokser og vokser.



     

    Etter veske kjpet gikk jeg innom en cafe for kjpe med meg lunsj. Cafen het Kvikk eller noe i den duren. Er du i Trondheim ville jeg virkelig anbefale deg en tur innom der og bestille en vegan wrap, den var helt fantastisk. Med masse mandler, quiona og hummus var dette en perfekt og nringsrik lunsj jeg virkelig kjente at hele kroppen ble glad av!

    N skal jeg straks en tur p trening fr det venter mer kvalitets tid med familien. Men selv ikke p familietur kan man skulke unna pullups treninga!
     

    Ha en god dag videre!

  • 2

    Til dagens biltur har jeg alts bakt noen nydelige rundstykker med solsikkekjerner og havregryn. De ble ikke bare sunne og nringsrike de ble ogs helt ekstremt gode! 

    7 dl havregryn

    4 dl speltmel

    2 dl bokhvetemel

    2,5 dl solsikkefr

    4 egg

    4 dl vann

    1 ts salt

    1 ts bakepulver



     

    P rundstykkene valgte jeg kjre p med noe av det best jeg vet nugatti zero og kaviar. Er det bare jeg som er evig lykkelig for at noen fant opp nugatti zero? 



     

    N sitter jeg alts i bilen p vei mot Trondheim! Det ha noe godt spise p er s viktig for meg nr jeg skal p langtur. Jeg kdder ikke nr jeg sier at jeg kan spise i 6 timer i strekk nr jeg sitter i bil. S disse rundstykkene er helt gull ha da! Det er ogs kjempe konomisk i forhold til at man da slipper bruke penger p boller p hver eneste bensin stasjon oppover! Vi blogges fra Trondheim!

    God kveld hjerter!

  • 4

    Dette er virkelig en herlig rett som kan nyttes som frokost, lunsj eller kveldsmat. Ikke bare smaker det herlig den er ogs utrolig nringsrik og sunn. Den er rik p enumettet fett, fiber, kalium,B-, E-, K-, A- og C-vitaminer. Avokado er utrolig godt og utrolig god for deg. Den skal ogs ha en gunstig virkning p bde hud og helse!




     

    Oppskrift:

    1 avokado

    1 1/2 spiseskje med rkakao

    1 spiseskje sjokoladeprotein

    1 banan

    Litt mandelmelk/vanlig melk/vann

    Du heller alt i en blender og kjrer det til en jevn blanding. Hele prossesen inkluder skrelling av avokado tar maks 3 minutter! Det er faktisk s fantastisk, hvor fort det gr perfekt om du vil ha noe godt og nringsrikt i tidsklemma er det her perfekt! N skal jeg videre p trening. Jeg kjenner virkelig at motivasjonen for trening ikke er helt p topp i dag. Men jeg er ikke syk og jeg har hele dagen fri s her har jeg ingen unnskyldninger til sluntre unna! Dessuten holder dette mlet om klare pullups motivasjonen oppe. Jeg tenkte foresten skrive et innlegg om motivasjon litt senere i uka. Er det interessant for noen? Jeg vet nemmlig at dette med motivasjon kan virke utrolig rart og svevende. Men n fr jeg komme meg avgrde og pumpe litt overkropp!

    Kos dere masse denne mandagen!

     

     

     

  • 5

    Eller restitusjonsdag eller cheatday som det heter p fitness sprket. Personlig er jeg svrt lite glad i ordet cheatday. Det gir en veldig negativt bilde av mat. Selvflgelig jeg skjnner sammenhengen om man skal stille i fitness og gr p en streng diett. Men for oss andre burde virkelig fokuset vre p en helhetlig livsstil isteden for en streng diett man ikke kan leve med over tid. Dette er selvflgelig forskjellig fra person til person hva som er en balansert livsstil. Men for min del har jeg levd for mye p slankenuddler og slankesjokolade. Det er faktisk ikke lrdag uten smgodt! 


     

    Mitt motto er: Det finnes ikke noe mat som er mer usunn enn det forholdet du har til den. En bolle med smgodt eller en burger fra McDonalds er ganske s usunt, men det blir 10X verre om du stresser over det!

     

    Herregud jeg elsker lrdager! Smgodt, filmer, serier, solo super, sjokolade og kos. Det er slik jeg liker lrdagene mine, de fungerer som fin avkolbling og restitusjon. Spesielt nr man har en aktiv og sporty livsstil ellers i uka!

    God lrdag! Jeg er veldig spent p hre deres tanker om temaet!
     

  • 4

    Som dere sikkert har ftt med dere n s elsker jeg frokost! I dag tenkte jeg dele to av mine favoritter, nemmelig smoothiebowl og biola bowl. Begge disse to bowlsene er utrolig gode og nringsrike, jeg holder en knap p smoothiebowlen som den mest mettende, men biola bowlen passer ogs utmerket som en lett frokost fr morgentrening. I en smoothiebowl kan man egentlig hele p med det man liker best av frukt, br og grnnsaker. I dag tenkte jeg og dele en oppskrift jeg ofte bruker selv og som jeg syntes er utrolig god!



     

    Smoothiebowl

    Smoothie bowl er en litt tykkere smoothie som spises med skje. Jeg foretrekker ha bde grnnsaker og proteinpulver i smoothiene mine for gjre dem mer nringsrike. Oppskrifen var 1/2 smoothie mix med banan, mango, ananas og grnnkl, et scoop vegansk vaniljeprotein og mandelmelk til passe konsistens. Ikke noe fancy hokuspokus det her. 

    Biola bowl

    Dette testet jeg ut for frste gang selv for ikke s lengesiden etter ha lest om det p Eirin Kristiansen sin blogg. Det er s fresht enkelt og herlig, man slipper styre med en stor brkete blender. Jeg brukte bare biola frokostsmoothie og brukte det jeg hadde tilgjengelig som topping, i dag ble det da druer, chiafr og kokosflak.


     Hper dere alle fr en god fredag og bra start p helgen!
     

  • 2

    I kveld slo jeg til og laget en ekstra stor porsjon med vaffler s jeg bde hadde til meg og til familien! Vafler med hvetemel og sukker er kanskje ikke det mest nringsrike som finnes, derfor liker jeg og lage sunnifiserte vafler ssom gjr bde meg og kroppen min glad! Denne oppskriften var virkelig en inner tier. Man kunne ikke smake at de var sunnifiserte i det hele tatt! Det er virkelig min type sunt alts! Med en god dsj jordbr syltety p var disse den perfekte avslutningen p dagen!



     

    Oppskrift:

    3 egg

    3 dl havremel

    4 spiseskjer bokhvetemel 

    3 dl melk

    1 spiseskje sukrin+

    2 spisesker sukrin

    Et dryss vaniljepulver

     

    Jeg har foresten en liten anbefaling til dere alle! I kveld gikk jeg en s deilig og langtur med ingefr og interjuv med Helene Ragnihild p ret og det var s utrolig herlig alts! Dette skal virkelig skje oftere. S utfordrer dere alle til stresse ned og rett og slett bare russle dere en tur!

    God kveld

  • 9

    God morgen hjerter! Med det er frokosten inntatt og n skal jeg tussle en tur p trening. Jeg har jo dette pullups prosjektet p gang s da er det ikke noe unnasluntring p treningsfronten! Det er s gy ha slike hrete ml strekke seg etter. Ml gir meg s mye motivasjon! Men dette innlegge skulle handle om mat, og mest om den fantastiske middagsretten jeg lagde i gr! Nemmelig moussaka! Moussaka er kjempe godt og ogs utrolig sunt. Spesielt med masse grnnsaker og cashewkrem p toppen. Mhm kjenner jeg fr vann i munnen bare jeg tenker p det! S tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere



     

    Dette trenger du til ca 6 personer(pluss rester)

    Kjttsaus:

    800 gram kylling kjttdeig

    2 kartonger hakkede tomater med basilikum og oregano

    1/2 spisspaprika

    3 fedd hvitlk

    2stk hnnsebuljong 

    1 neve fersk persille

    1 neve fersk oregano

     

    Cashewkrem:

    5 never bltlagte cashewntter

    1 spiseskje oliven olje

    Sitronsaft 

    Basilikum

     

    Til selve mousaken:

    1 Aubergine 

    1 Squash

    Revet ost



     

    Slik gjr du:

    Kjttsausen:

    Stek opp kjttdeigen i olivenolje, ha p salt, pepper og ha i finhakket hvitlk. Nr kjtt deigen er gjennomstekt ha i paprika og de hakkede tomaten og ha i to pakker hnnsebuljong. Tilsett ogs de ferske urtene. La dette st putre mens du lager cashewkremen.

     

    Cashewkremen:

    Legg cashewnttene i blt i ca 2 timer. Bland ca 1dl vann, litt sitronsaft, olivenolje, litt fersk basilikum og de bltlagte nttene til det blir en kremete masse.

     

    Moussaka :

    Legg et lag auberginer skjrt i skiver i bunnen, legg s et lag med kjttsaus. Ha deretter et lag med squash og enda et lag kjttsaus. Ha tilslutt p cashewkremen og revet ost p toppen. Stekes p 200 grader i 15 minutter. 

     

    Spis og kos dere med verdens beste samvittighet! Nytt torsdagen hjerter! 

  • 11

    Jeg kom nettopp tilbake etter en tur p Strmmen Storsenter. N har jeg fylt opp skapene med litt pfyll av noen av mine favoritter fra helsekosten. Jeg kjenner jeg gleder meg til lage masse deilig mat i tiden fremover. Bde avokado fries og spennende grnnsakslasange str p planen. Men n har jeg alts ftt litt pfyll i skapene. Jeg bare rett og slett bobler over med inspirasjon og matglede. Supermat er ogs noe jeg har drevet snust p lenge og gleder meg til inkludere mer og mer av dette inn i mitt kosthold. 





     

    Bokhvete 

    Bokhvete mel er et supert alternativ dersom du har gluten intoleranse eller clliaki, men dette produktet er ikke kun for allergikere. Bokhvete har ogs et hyt innhold av jern, magnesium, fosfor, kalium og fluor, i tillegg til at den inneholder forholdsvis mye protein av hy kvalitet. Dette bokhvete melet passer perfekt til lage gode og mage vennlige vafler og pannekaker. 



     

    Kokosflak

    Kokosflak er utrolig godt som topping p yohurt eller i musli, men den passer ogs fint som kakepynt. Men kokosflak inneholder mye fett, men dette er ikke ndvendigvis noe negativt, selv om diett samfunnet skal ha det slik. Kokosflak er naturlig gode og smakfulle, visste dere at kokos bidrar til ke stoffskiftet vrt?  



     

    Vaniljepulver

    Dette produktet er faktisk helt nytt for meg, men jeg har sett at mange bloggere har det i alt av baks og vafler. Siden jeg er en sucker for vaniljesmak s m dette passe perfekt. 



     

    R kakao

    Dette produktet er faktisk min evige redning fra stsug. R kakao gir en dyp herlig sjokolade smak(hvem elsker ikke det?!). Men om det ikke var nok er r kakao proppet med nring og antioksidanter. Jeg pleier lage sjokolade mousse med avokado, banan/dadler, rkakao og sjokolade protein og det blir s godt.



     

    Chiafr

    Chiafr var et av de aller frste produktene jeg begynte med fra helsekost verdenen. Frene smaker veldig lite men gir herlig konsistens p toppen av en smoothiebowl for eksempel. Disse sm frene er ogs nringsbomber! De inneholder mye omega-3 og omega-6, men inneholder ogs mye proteiner, mineraler, vitaminer, kostfiber, sporstoffer og antioksidanter. 



     

    Supergrt

    Dette er et helt nytt produkt, som nylig ble lansert av supernature, og jeg m si jeg er veldig spent. Denne skal jeg absolutt ha med nr vi skal kjre til Trondheim neste uke.

     

    Det er s utrolig mye spennende smaker og forskjellige produkter. Det er s utrolig mye forskjellig jeg nsker prve ut. P toppen av listen min n er bipollen og Purly Max Greens.

    Har du noen erfaringer eller tips til supermat jeg burde teste ut?

  • 2

    Etter morgenens treningskt og tannlege besk var jeg skrubb sulten. Aller mest hadde jeg lyst til spise absolutt hele kjkkenet. Da var det ingen tvil om at matlagingen mtte g fort og det mtte vre enkelt. Valget falt p speltlompe nachos med guacamole. Typisk meg klarte jeg selvflgelig brenne chipsene i ovnen. Allikevel ingenting litt gucamole og ost ikke kan fikse.



    Hvem elsker ikke nachos med masse ost p? Dessvere er jo ikke nachochips spesielt nringsrikt og passer derfor ikke spesielt godt inn i hverdagskostholdet mitt. Men disse nachosene! De var perfekte. Nringsrike med masse god smak og deilig guacamole til. Dessuten er det utrolig enkelt lage. Bare hold et ekstra ye med dem nr de str i ovnen s de ikke blir like brente som mine.

    Skjr opp spelt lompene i trekanter og bruk det krydderet du nsker sett dem i ovnen p 200 grader varmluft i ca 5-10 minutter. Ta chipsen ut legg osten opp og sett brettet inn til osten har smeltet. Guacamolen kan du gjre helt enkelt med most avokado, salt og peper eller lage en mer fancy variant med chill, hvitlk eller jalapaleno.    


    Etter trening var det fantastisk synke ned i sofaen med  denn nachobowlen og Orphan Black p TV. Merker virkelig at litt ferie er godt for kroppen. 

    Hper alle har en fantastisk start p uka!
     

  • 2

    Hei alle hjerter og  god sndag til dere alle! Hper alle har ftt en god og myk start p dagen. Her i huset begynnte dagen med litt herlig matlaging p morgenkvisten. Hvis det er et mltid jeg elsker mer enn noe annet s er det frokost. Jeg synes rett og slett at all mat smaker bedre tidlig p dagen. Og ingen ting kan sl helgefrokost! Bortsett fra kanskje julefrokosten. Helgefrokost for meg er et mltid man legger litt ekstra tid og kjrlighet i, heller enn hverdagsfrokosten som fort blir en brdskive mens man lper huset rundt for gjre seg klar for dagen. Men det er noe helt annet med sndagsfrokosten alts.

    Processed with VSCO with t1 preset

     

    I dag laget jeg alts denne grnne skjnnheten til frokost. Det var s godt og en helt fantastisk og herlig mte og starte dagen p!

    Processed with VSCO with t1 preset

     

    Oppskrift

    • 2 egg
    • 3 store never spinat
    • 4 og 1/2 dl speltmel
    • 2 spise skjer havremel
    • 1 spiseskje bokhvete
    • 5 dl melk
    • 1 ts chillipulver

    Fyllet kan varieres i det uendelige. Jeg brukte cherry tomater, mango, avokado og laks, men jeg tror ogs at reker eller koktskinke ville gjort seg helt nydelig  Hvis du nsker litt mer spennende smaker kan du ogs bruke chilli og lime saft for virkelig spice det litt opp.



    Hva liker du spise til frokost?