auroranistad -
Image and video hosting by TinyPic>

auroranistad

Hjem Add Om meg Kontakt

1

Jeg har så mye treningsmotivasjon om dagen. Både på styrkefronten og på løpetrening. Etter å egentlig bare har vært sykog skadet i hele vår, i tillegg til at det ble lite(les: null) trening i russetiden, nå er det utrolig deilig å være tilbake på treningsfronten og jeg gleder meg sikkelig til treningshøsten som kommer. Nå skal jeg virkelig bare tro på meg selv og kjøre på.


Dagen i dag startet med en intervall økt ute i skogen, og det var så utrolig herlig. Nå håper jeg at dagen fortsetter slik og forblir like bra. Kvelden skal brukes på kos og jentekveld med taco, kake og norske jordbær. Det blir ikke bedre enn det. 

God fredag alle sammen!
 

 • 0

  Trening virker for mange utrolig vanskelig. Trening på treningsenter er ikke bare dyrt, det kan også virke skummelt og vanskelig. På instagram virker det som om man må mestre alle baseøvelser med tung belastning, svinge seg lett over stanga i muscle ups eller løpe halvmaraton på tredeølla. Men slik er det altså ikke. De fleste som trener på treningsstudio er helt vanlige folk, folk med sine egne forutsetninger og egne mål. Alle trenger ikke ta muscle ups eller 100kg i knebøy. Det aller viktigste er å komme i gang med en aktivitet du liker og det å faktisk være i aktivitet hver eneste dag. 

  Økt fysisk aktvitet gir økt velvære og bedre mobilitet. Fysisk aktivitet har så mange helsefordeler at jeg rett og slett ikke har tid til å liste opp alle. For meg gir trening glede og mestring. Derfor blir jeg utrolig lei meg av at hele 4 av 5 nordmenn beveger seg for lite. Det at så få får oppleve gleden ved fysisk aktivitet er bare utrolig trist. Spesielt fordi fysisk aktivitet er så utrolig lett og tilgjengelig. Man trenger bare en kropp.    

  Gå en tur

  Det trenger ikke være værre enn det. En liten tur ut i frisk luft kan gjøre underverker,  både for sjelen og helsa. I følge helse direktoratet er så lite som 30 minutter gange i høyt tempo nok.

  Tren til en youtube video 

  Youtube er en fantastisk inspirasjonskilde. Dersom du ikke ønsker eller ikke har tid til å gå på treningssenter er det et uendelig antall videoer med fiks ferdige treningsøkter. Her er en av mine absolutt favoritt kanaler for hjemmetrening

  Dra i tufteparken

  Dersom du har en tuftepark i nærområdet, hvorfor ikke ta en tur innom parken og kjør noen øvelser! Du kan også legge inn parken som et stopp på løpeturen din!

   

  Det er altså utrolig mye man kan gjøre uten å nødvendigvis gå på treningssenter!

   

   

 • 8

  God morgen hjerter! Dagen her har startet akkurat slik jeg liker det, med en god frokost og en treningsøkt. Dagens økt besto av en rolig løpetur og styrke på kjernemuskulaturen. Jeg er i perioder veldig dårlig på å gi kjernemuskulaturen ekstra oppmerksomhet. Jeg er litt for flink til å tenke at kjernemuskulaturen får nok trening gjennom baseøvelser som markløft og knebøy. Det er tross alt slik at musklene rundt magen, ryggen og hoftene er svært aktive i disse øvelsene. Allikevel føler jeg at kjernemuskulaturen trenger mer oppmerksomhet, spesielt om man som meg er født helt uten magemuskler slik som meg, hehe. OK det er noe muskler der, men det er ikke mye for å si det sånn. Derfor skal jeg skjærpe meg og bruke litt mer tid på kjernetrening.    

  Dagens kjernetrening besto av kjerneprogramet fra denne månedens Shapeup. Guri som det brant. Sideplanke er virkelig en øvelse jeg burde trene mer, men jeg unngår ofte å gjøre nettopp det jeg er dårlig på. Det er virkelig en dårlig vane jeg er nødt til å prøve å endre på. 

  The Magic Happens Outside Your Comfort Zone

   

  Jeg må også bare minne om at jeg ikke har noen formell utdanning innen trening. Alle innlegg om trening på denne bloggen er derfor kunnskap jeg har tilegnet meg gjennom å lese blogger og bøker om trening og gjennom egen erfaring. 

  Ha en nydelig dag hjerter!

   

 • 5

  Jeg må rett og slett bare unnskylde mitt fravær den siste uken. Grunnen til at jeg ikke har fått blogget er fordi jeg presterte å glemme igjen PC laderen min i Trondheim og den kom ikke frem før i går kveld. Nå skal det bli andre boller her på bloggen! Dette blogg prosjektet går virkelig spennende tider i møte og jeg gleder meg til å dele inspirasjon både på mat og treningsfronten med dere. Dere må også gjerne komme med innspill til hva dere ønsker å lese mer av.  Denne dagen startet med yogurt med kornblanding på toppen og en grønnsmoothie. Jeg har tenkt på å lage et eget innlegg om mine beste oppskrifter på grønnsmoothier i løpet av uka, men her er det bare å skrike ut om det er noe annet dere også ønsker at jeg skal ta opp!
   

 • 6

  Hva liker du å gjøre på fritiden?

  Nå kommer det et ekstremt nerdete svar, rett og slett fordi jeg er en nerd. På fritiden er jeg veldig interessert i trening og bruker en del tid på trening, jeg elsker og lage mat også bruker jeg mye tid med kjæresten min og prøver og være sosial!  Hvilke blogger følger du?

  Herregud jeg er innom mange blogger i uken men favorittene er fitliving, Kristina Andersen, Marthe Borge, Helene Ragnhild, Eirin Kristiansen og Krisssy. De er noen sikkelig rå damer!

   

  Hva inspirerte deg til å starte bloggen?

  Som nevnt ovenfor så leser jeg mange blogger, og syntes det er en fantastisk måte og spre inspirasjon og glede på. Jeg har virkelig følt at jeg har sittet på mye potensiale jeg ikke har fått ut løp for og det er deilig å ha et fristed og dele inspirasjonen på!

  Hva kommer du til å skrive mest om?

  På bloggen kommer det nok en del treningsinnlegg, mye mat inspirasjon og generelt litt tanker om motivasjon, mat, trening og ting som opptar meg. 

 • 4

  Jeg tror ikke det finnes noen jenter som ikke har opplevd kroppspress på en eller annen måte. Kroppspress er et sikkelig hot topic om dagen, det påvirker oss alle. Gutter og jenter, gamle og unge. For alle har en mening om hvordan en perfekt kropp skal se ut. Noen syntes storr rumpe er et must, for andre er idealet en small midje med uproporsjonalt store pupper. Det finnes så mange idealer at det er helt umulig å leve opp til dem alle. Blar man gjennom instagram feeden eller weheartit er det hundrevis av jenter med såkalt perfekte kropper. Disse bildene er ofte fylt opp med hashtager som #fitspo og #motivationDette har jeg aldri forstått. Hvordan skal en halvnaken jente med fin kropp og et påklistra smil gi meg treningsmotivasjon? For hva har bildet egentlig med trening å gjøre? Uten om det faktum at hun har på seg en Nike sports-bh. Bilde sier meg ingenting. Bilde gir meg ingenting. Jeg liker gladlig selfier og inspo bilder på instagram altså. Men det gir meg ingenting. Det eneste det er med på er å bygge opp under et bilde i min egen underbevissthet av hvordan min kropp burde se ut. For jeg trener mye, jeg spiser mye sunn mat, men allikevel har jeg ikke markerte magemuskler, jeg har ikke en gang flat mage. Kanskje jeg burde trene mer for å se ut som fitspo-jentene? Siden jeg liksom leker treningsblogger. Det helt ærlige svaret? Jeg gidder ikke. Jeg har ikke noe ønske om å hverken stille i bikinifitness eller at kroppen min skal se ut som en annens. 
   

  Kroppen min er kroppen min. Jeg har mitt eget utgangspunkt og mine egne evner og forutsetninger og ingenting kommer til å forandre det. Selvfølgelig mener jeg at man absolutt bør jobbe for å bli en bedre versjon av seg selv. Men det er nettop det,  bli en bedre utgave av seg selv. Jeg kan ikke jobbe for å bli Lotte Oxholm eller Kristin Birkelund. Selv om de begge to er helt rå damer som virkelig inspirerer meg ved at de gir mer en selfies i sports-bh og "just do it" captions. Lotte Oxholm drar foreksempel opp 25 kg ekstra ikke i en chinup men i fire! FIRE! Hvis mitt eneste grunnlag for treningsmotivasjon var å bli like sterk som Lotte Oxholm, ville det vært ekstremt vanskelig for meg å holde meg motivert ettersom jeg er milevis unna. På samme måte er det om den eneste grunnen for at jeg trente var at jeg skulle få kroppen til Miranda Kerr. Jeg er ikke 175 cm og jeg har ikke gener for å bli en 175 heller. Målet om å bli Miranda Kerr er også urealistisk. Det er heller ikke et mål som sier noe som helst om hva jeg skal gjøre for å nå målet. For det målet som er uendelig langt unna er vanskelig å bruke som motivasjon. Det å derimot ha et mål om å trene chins tre ganger i uka det kan jeg oppnå. Det gir mestring og økt motivasjon.

   

  Mestring er essensielt for å opprettholde motivasjon over tid. Urealistiske og ekstremt kroppsfokuserte mål kan kanskje gi en boost til å komme på trening den en dagen. Men for meg handler ikke dette om motivasjon. Motivasjon må refylles og opprettholdes over tid. Kroppspress og misnøye med egen kropp kan for mange være en motivasjon til trening. Denne motivasjonen kan påsikt utvikle seg til noe svært destruktivt. Og det er lett å komme inn i en negativ spiral. Selv om hatet for egen kropp kanskje får deg på trening, men påsikt bør man jobbe mot treningsglede og mestring. 

  Nytt lørdagen hjerter!

         

 • 0

  Sorry for litt uregelsige oppdateringer disse dagene! Denne dagen har bare gått et med trening og en halvannen times lang lufte tur med Troll. Treninga ble for min del ekstremt tung i dag. De siste ukene har jeg faktisk slitt sikkelig med motivasjonen på løpe fronten. I dag kjente jeg at jeg virkelig ikke orket å presse meg gjennom 2minX6 på tredemølla i dag. Isteden kjørte jeg en litt alternativ tempo økt med trappeløp og spenst hopp

  Økta så slik ut:

  1500m roing

  10min trappeløp

  2 min pause

  10 runder enkle trappe hopp

  3 runder trappe hopp på et bein(tre per bein altså)

  10 runder enkle trappe hopp

  7 runder dobble trappehopp

  1 min halv burpees

  45 sekunder planke   

  Kondisjonstrening trenger ikke alltid være på mølla. I dag ble det altså en disco økt som Maren Erdvik kaller det. En dag der jeg gjorde akkurat det jeg ville. Allikevel ble det en veldig god økt. Treningen i Trondheim er virkelig godt i gang. Det er nesten synd vi skal hjem allerede på søndag. Samtidig så gleder jeg meg utrolig til å komme hjem til typen igjen.   

  Etter trening gikk jeg ned på kvikk på Solsiden og kjøpte meg en velfortjent lunsj som besto av en Spa smoothie og en kylling wrap. Gud jeg elsker den cafén allerede!

  God dag hjerter!