auroranistad -
Image and video hosting by TinyPic>

auroranistad

Hjem Add Om meg Kontakt

6

Trondheim er så fantastisk og i mine øyne akkurat passe stort. I mine øyne blir Oslo en litt for stor by å bare gå og handle i. Spesielt ikke for oss som ikke er så glade i Karl Johan. I dag har jeg vært en liten tur nede på Solsiden og kjøpt en skat jeg har siklet på veldig lenge. Jeg elsker virkelig Marlene Birger veskene. Nå har jeg endelig blitt eier av en selv. Jeg er virkelig en veske jente. Lista over vesker jeg en dag skal eie bare vokser og vokser. 

Etter veske kjøpet gikk jeg innom en cafe for å kjøpe med meg lunsj. Cafen het Kvikk eller noe i den duren. Er du i Trondheim ville jeg virkelig anbefale deg en tur innom der og bestille en vegan wrap, den var helt fantastisk. Med masse mandler, quiona og hummus var dette en perfekt og næringsrik lunsj jeg virkelig kjente at hele kroppen ble glad av!

Nå skal jeg straks en tur på trening før det venter mer kvalitets tid med familien. Men selv ikke på familietur kan man skulke unna pullups treninga!
 

Ha en god dag videre!

 • 5

  Selv om det er sommer og sol betyr ikke det at man ikke setter pris på en god tv serie man kan sette seg godt til rette i god stolen med. Derfor tenkte jeg og komme med et lite serie tips. Jeg ser generelt mye serier og lite filmer. Det er ganske rart med det, men jeg ser veldig få filmer. På filmkveld er jeg sånn

  Meg: Kan vi ikke se den?

  Alle andre: Har du ikke sett den? Hva er galt med deg?


   Sarah Manning blir vitne til et selvmord, en kvinne som er helt lik henne selv hopper foran et tog. I håp om å få tømt kvinnens bankkontoer, stjeler Sarah hennes identitet. Det viser seg at Beths liv ikke var noen dans på roser, Sarah blir viklet inn i en lang rekke konspirasjonsteorier og løgner. Serien tar for seg bioteknologi, neolusjon(menneske styrt evolusjon) og The Dyad Institute.


  Streaming: Netflix 

  Avhengighetsskapend: X1000

  Serien er utrolig spennende og har veldig intrekate kompliserte storylines. Halvparten av karakterene ser helt like ut noe som til tider gjør det vanskelig å følge med. Anbefaler ikke å starte denne serien om du ikke har mulighet til å totalt insolere deg i en uke for den er helt ekstremt spennende. Så ikke begynn denne i eksamensperioden for du kommer til ¨bli så hekta!

  Er det noen av dere som har sett Orphan Black? Har dere noen andre serie anbefalinger?
   

 • 2

  Til dagens biltur har jeg altså bakt noen nydelige rundstykker med solsikkekjerner og havregryn. De ble ikke bare sunne og næringsrike de ble også helt ekstremt gode! 

  7 dl havregryn

  4 dl speltmel

  2 dl bokhvetemel

  2,5 dl solsikkefrø

  4 egg

  4 dl vann

  1 ts salt

  1 ts bakepulver   

  På rundstykkene valgte jeg å kjøre på med noe av det best jeg vet nugatti zero og kaviar. Er det bare jeg som er evig lykkelig for at noen fant opp nugatti zero?    

  Nå sitter jeg altså i bilen på vei mot Trondheim! Det å ha noe godt å spise på er så viktig for meg når jeg skal på langtur. Jeg kødder ikke når jeg sier at jeg kan spise i 6 timer i strekk når jeg sitter i bil. Så disse rundstykkene er helt gull å ha da! Det er også kjempe økonomisk i forhold til at man da slipper å bruke penger på boller på hver eneste bensin stasjon oppover! Vi blogges fra Trondheim!

  God kveld hjerter!

 • 2

  Hei hjerter! Hvordan har tirsdagen hvert så langt? Jeg tenkte å ta opp et tema som ofte blir problemtatisk når man prøver å legge om livsstilen og spise sunnere og kutte ut sukker. For alle vet vel innerst inne at brownies og smågodt ikke er bra for oss, speiselt ikke i store mengder og på daglig basis. Jeg sier ikke at det skal være "forbudt" å spise godteri eller kake på en lørdag eller i en bursdag. Men jeg tror det er viktig at vi får et bevisst forhold til det å kose seg. Slik at man ikke bare stapper ned en halv liter cola og tre sjokolade boller fordi man er små sulten på vei hjem fra skolen. Mat smaker mye bedre nå man er bevist på at man skal kose seg. Et overdrevent inntak av sukker er absolutt ikke bram, men litt av alt. Så her handler det om å kutte det unødvendige!    

  Bli bevist

  I tilleg til sukker fra godies og kaker, får vi også i oss masse skjult sukker. Så her må man rett og slett bli en sukkerdetektiv og finne ut hvor mye sukker det er i for eksempel yogurten du pleier å spise før trening eller i sausen du bruker til middag. Her kommer det stadig flere god alternativer som enten er uten sukker eller med veldig redusert sukker mengde. Allikevel her kan du spare mye ved å bytte vekk fra alternativer med mye sukker!

  Spis deg mett

  Om du går rundt i et stort kalori underskudd hele tiden vil kroppen din skrike etter rask energi, så her gjelder det å være smart. Finn et måltidsmønster som passer deg, og pass på å få i deg nok. Både store hovedmåltider og mellom måltid. Få i deg nok proteiner, fett og gode karbohydrater og oppretthold en god energibalanse. Fett er også et viktig makronæringstoff å få i seg når man prøver å gå ned i vekt. Vi har flere hormoner i kroppen som demper vårt matinntak når vi spiser fett enn når vi spiser sukker. Matvarer som kokosolje, avokado og nøtter hjelper oss derfor med en lang rekke livsnødvendige prosesser i kroppen vår, og når vi får i oss nok av disse vill ikke kroppen vår i like stor grad lette etter raske energi kilder. 

  Legg opp til kos

  Dersom du går inn med en holdning om at du aldri skal spise favoritt maten din mer, vil du nok raskt gå på en smell. Da blir sjokoladekake og gjærbakst plutselig det eneste du tenker på. Jeg tror det er viktig å legge opp til litt kos, jeg kunne i hvertfall ikke tenkt meg å si farvel til godteposen for alltid. Det å gå tilbake til lørdagsgodt kan være en god ide. Da blir det plutselig lettere å stå over den sjokoladen på tirsdag ettermiddag. Isteden kan du tenke "på lørdag skal jeg kose meg med den sjokoladen". 

  Et annet viktig punkt er at man ikke nødvendigvis trenger søt for å kose seg. Kveldsturer er foreksempel en utrolig fin vane som gjør det lettere å unngå søtsuget på kvelden.
   

  En ting folkens som er utrolig viktig er å ikke miste hodet helt. Ikke gå rundt med dårlig samvittighet. Prøv å tenk at spist er spist. Jeg er selv verdensmester i dårlig samvittighet. La meg bare fortelle dere at man blir ikke et dårlig menneske av å spise sjokolade på en tirsdag. 

  Et annet viktig punkt er at når jeg snakker om sukker så mener jeg ikke naturlig sukker jeg mener altså det tilsatte sukkeret. Frukt er bare bra og det finnes ikke farlig med en banan eller fem.

   

  Så kos dere videre i dag og kos dere masse med ferien!

 • 4

   

  Skulle virkelig ønske morgenen min var like idyllisk som disse bildene. I virkeligheten var det derimot en langt mer stressende affære. Det var mer å kaste sammen en smoothie og få mamma til å knipse noen bilder fort som fy. Før jeg måtte løpe ut i bilen med smoothien i hånda. Alt dette for å komme meg til skolen fordi jeg enda ikke har fått vitnemålet mitt, noe som begynner å bli litt krise ettersom jeg må sende det inn til Høyskolen Kristiania innen fredag. Heldigvis ordnet det hele seg. Så nå kan jeg puste lettet ut. Det blir skoleplass på meg til høsten. Et raskt tips fra meg, smoothie er perfekt på stressede morgner! Det er kjapt og enkelt og lett å ta med seg i hånda. Denne var næringsrik og god og besto av en gulrot, et halvt eple, en spiseskje gresk yogurt og Sunniva grønnsaksjucie med rødbeter. Nå har jeg roet ned stress nivået fra i morgest ca. 20 hakk. Det hjalp virkelig med en god bein økt. Jeg trente Sumo markløft, gående utfall og hip thrust og et par øvelser på rumpe og mage for å avslutte økta. Gurimala så tungt hip thrust er. Det er virkelig ikke min øvelse altså. Jeg sliter med 40kg, skjønner virkelig ikke hvordan det er så mange jenter som trener med godt over 100kg i den øvelsen. Hva er dere lagd av liksom?

  Nå skal jeg virkelig prøve å slappe av og nyte denne dagen. Å dere ikke glem at jeg har spørsmålsrunde gående!

  Ha en god dag hjerter!

   

 • 13

  Økta i dag gikk faktisk utrolig bra! Selv om jeg fortsatt bruker ca 2 sekunder på vei ned på de negative pullupsen kjenner jeg virkelig at jeg begynner å bygge bittelitt muskler i overkroppen også! Det er en sjukt deilig følelse det å vite at man faktisk er på vei mot målet sitt. Det er noe av det jeg elsker  mest med trening de øktene der man klarer å pushe seg litt ut av komforsonen. For meg er det å løpe og trene bein veldig innenfor min komforsone. Løpeteknikk, det kan jeg. Pushe meg gjennom intervaller, det kan jeg. Ta knebøy med en tung stang på ryggen det kan jeg. Bulgarsk utfall og strakmark kan jeg. Da føler jeg meg trygg og komfortable. Selvfølgelig liker jeg å trene disse ferdigheten, men jeg vil også bli bedre på de tingen jeg er redd for å ikke mestre. Push ups, chinups, dip, pullups og box jumps, jeg skal ikke la egen usikkerhet stoppe meg fra å gjøre disse tingene. For jeg får det til. Jeg kan. Det er så utrolig viktig å heie seg selv litt fram fremfor å dytte seg selv ned.    

  Over til noe annet som jeg er veldig komfortabel med nemmelig å spise mat! Dagens middag var veggis burgerer. Det ble så godt! Jeg brukte oppskriften til Voe. Eneste forskjellen var at jeg brukte parannøtter isteden for hasselnøtter! Også stekte jeg noen av burgerne i ovnen i ca 20 minutter. Burgerene ble så gode! Og virkelig perfekte til kjøttfri mandag!  Har dere noen kjøttfrie oppskrifter dere har lyst til å dele? God mandag!

 • 4

  Dette er virkelig en herlig rett som kan nyttes som frokost, lunsj eller kveldsmat. Ikke bare smaker det herlig den er også utrolig næringsrik og sunn. Den er rik på enumettet fett, fiber, kalium,B-, E-, K-, A- og C-vitaminer. Avokado er utrolig godt og utrolig god for deg. Den skal også ha en gunstig virkning på både hud og helse!
   

  Oppskrift:

  1 avokado

  1 1/2 spiseskje med råkakao

  1 spiseskje sjokoladeprotein

  1 banan

  Litt mandelmelk/vanlig melk/vann

  Du heller alt i en blender og kjører det til en jevn blanding. Hele prossesen inkluder skrelling av avokado tar maks 3 minutter! Det er faktisk så fantastisk, hvor fort det går perfekt om du vil ha noe godt og næringsrikt i tidsklemma er det her perfekt! Nå skal jeg videre på trening. Jeg kjenner virkelig at motivasjonen for trening ikke er helt på topp i dag. Men jeg er ikke syk og jeg har hele dagen fri så her har jeg ingen unnskyldninger til å sluntre unna! Dessuten holder dette målet om å klare pullups motivasjonen oppe. Jeg tenkte foresten å skrive et innlegg om motivasjon litt senere i uka. Er det interessant for noen? Jeg vet nemmlig at dette med motivasjon kan virke utrolig rart og svevende. Men nå får jeg komme meg avgårde og pumpe litt overkropp!

  Kos dere masse denne mandagen!

   

   

   

 • 2

  God søndag alle hjerter! Håper dere har kost dere masse denne helgen. Nå har denne bloggen vært oppegående i over en uke. Jeg er fortsatt utrolig fersk i gamet, men jeg må si jeg virkelig koser meg med bloggen. Jeg har alltid likt å skrive, så det å ha mitt eget lille fristed der jeg kan dele litt inspirasjon med andre. Hele det siste året har jeg følt et stort behov for å dele tanker og inspirasjon. Allikevel syntes jeg det å blogge er litt små skummelt ettersom man blir svært synlig på nettet. Jeg er derfor utrolig glad for at jeg har fått så mange gode fine tilbakemeldinger! Tusen takk dere!


   

  Siden jeg er såpass fersk tenkte jeg å ha en liten spørsmålsrunde slik at dere kan bli bedre kjent med meg altså jenta bak bloggen. Så nå er det bare å fyre løs med spørsmål. Jeg kommer til å svare på alle spørsmålene deres i et eget innlegg neste uke! 

  Ha en fortsatt herlig helg alle sammen!

 • 2

  Den 17. September arrangerer Det Nye ShapeUp for andre gang altså ShapeUp Convention på Bislett Stadion. Jeg fikk ikke vært med i fjor, men i år skal jeg! Herregud så gira jeg er! Bildene og videoene fra fjor årets ShapeUp Convention så utrolig fantastiske ut og nå bare gleder jeg meg så ubeskrivelig. Alt av ShapUp arrangement ser alt helt fantastiske ut og endelig skal jeg være med selv! 


   

  Bildene er lånt fra Maren Erdvik sin blogg

   

  ShapeUp Convention er et arrangement for alle treningsglade jenter. Det blir en dag fylt av inspirasjon og mentalt påfyll. Dagen består av spennende foredrag og variert trening fra morgen til kveld. Jeg kjenner det kribler i magen allerede! Og hallo det er fortsatt nesten tre måneder til! Jeg har planer om å dra alene, så om noen av mine skjønne lesere også skal hadde det vært supert om dere gav lyd fra dere!


  Therese Johaug kommer til å ha intervall timer så her er det mye å lære folkens! Dette ser jeg virkelig frem til altså. Dere kan melde der på her. Det koster 599 for ShapeUp abonnenter og 699 for ikke abonnenter. Det kan kanskje virke som en litt stiv pris for mange, men her får man virkelig mye for pengene. 

  Ser jeg deg på ShapeUp Convention? 
   

 • 5

  Eller restitusjonsdag eller cheatday som det heter på fitness språket. Personlig er jeg svært lite glad i ordet cheatday. Det gir en veldig negativt bilde av mat. Selvfølgelig jeg skjønner sammenhengen om man skal stille i fitness og går på en streng diett. Men for oss andre burde virkelig fokuset være på en helhetlig livsstil isteden for en streng diett man ikke kan leve med over tid. Dette er selvfølgelig forskjellig fra person til person hva som er en balansert livsstil. Men for min del har jeg levd for mye på slankenuddler og slankesjokolade. Det er faktisk ikke lørdag uten smågodt! 


   

  Mitt motto er: Det finnes ikke noe mat som er mer usunn enn det forholdet du har til den. En bolle med smågodt eller en burger fra McDonalds er ganske så usunt, men det blir 10X verre om du stresser over det!

   

  Herregud jeg elsker lørdager! Smågodt, filmer, serier, solo super, sjokolade og kos. Det er slik jeg liker lørdagene mine, de fungerer som fin avkolbling og restitusjon. Spesielt når man har en aktiv og sporty livsstil ellers i uka!

  God lørdag! Jeg er veldig spent på å høre deres tanker om temaet!
   

 • 2

  Fy fader for en bein økt jeg hadde i dag. Halvveis gjennom skalv jeg så mye at jeg helt ærlig ikke trodde jeg kom til å fullføre økta! For å si det sånn de bulgarske utfallene satt godt i dag, for å si det sånn. Slike økter gir meg så mye glede og energi. Når man virkelig får god kontakt med musklaturen. Denne økta burde definetivt testes.

  • Knebøy 5X5
  • Strakmark 10X3
  • Knebøy i kabel 10X3
  • Bulgarsk utfall 10X3
  • Box jumps 8X3
  • Glutebridge 10X3
  • Step up 10X3   

  Her snakker vi gangsperre garanti! Men etter trening var det tid for noe av det andre jeg liker aller best, nemmelig mat! Her snakker vi en sikkelig stor porsjon med omelett og litt fersken ved siden av. Gjett om det smakte når jeg var oksesulten! Påfyll etter trening er tross alt super viktig. Omelett er et ekstremt godt restutusjonsmåltid, spesielt når den er stappa med grønnsaker og gode proteinkilder!

  Nå gleder jeg meg til en rolig kveld med Game of Thrones litt godis og enda mer sjokolade melk! Guri selv i ferien er det noe spesielt med lørdag!

  God lørdag! Noen av dere som har trent i dag?

   

 • 4

  Åh så spent jeg har vært på denne dagen! Jeg har gått rundt og trippet hele uka fordi jeg har vært så spent. I dag fikk jeg endelig meldingen om at min nye kjærlighet lå å ventet på meg på meg på postkontoret.   

  Endelig min helt nye Polar V800. Tidligere har jeg brukt en Polar FT 4 som er ganske basic og ikke spesielt avansert. Jeg har virkelig vært glad i min FT4 men jeg følte virkelig det var på tide med en oppgradering! Og for en oppgradering! Akkurat nå føles det som om min nye V800 kan løse verdens sult problemer om jeg bare finner riktig instiling. Herregud jeg kjenner det sitrer i hele kroppen og jeg holder på å boble over med treningsmotivasjon! Hvem har sagt at motivasjon ikke er til salgs?

  V800 er en ganske avansert og dyr klokke så om du nettopp har begynt å trene og egentlig bare har lyst til å holde øye med pulsen er både V400 og FT4 gode alternativer. Jeg derimot måtte selvfølgelig slå til med den flotteste og dyreste klokka jeg kunne finne. Det handler vel mest om prioriteringer og for meg var dette helt klart noe jeg trengte!      

  Et annet lite tips er boka dere ser på bilde! Den er virkelig god altså! Jeg kjøpte den faktisk først i dag. Den heter Styrketrening for jenter og er skrevet av Martin Norum og Benjamin Christensen. Det er liten tvil om at disse gutta kan fagfeltet sitt altså! Om du er erfaren med styrketrening, fungerer boken som en fin påminnelse og oppfrisker av kunnskap, og er du nybegynner er boken skapt for deg! Det beste med boken er at den har en stor øvelseguide bakerst i boken.  

  God fredag alle sammen!

 • 4

  Som dere sikkert har fått med dere nå så elsker jeg frokost! I dag tenkte jeg å dele to av mine favoritter, nemmelig smoothiebowl og biola bowl. Begge disse to bowlsene er utrolig gode og næringsrike, jeg holder en knap på smoothiebowlen som den mest mettende, men biola bowlen passer også utmerket som en lett frokost før morgentrening. I en smoothiebowl kan man egentlig hele på med det man liker best av frukt, bær og grønnsaker. I dag tenkte jeg og dele en oppskrift jeg ofte bruker selv og som jeg syntes er utrolig god!   

  Smoothiebowl

  Smoothie bowl er en litt tykkere smoothie som spises med skje. Jeg foretrekker å ha både grønnsaker og proteinpulver i smoothiene mine for å gjøre dem mer næringsrike. Oppskrifen var 1/2 smoothie mix med banan, mango, ananas og grønnkål, et scoop vegansk vaniljeprotein og mandelmelk til passe konsistens. Ikke noe fancy hokuspokus det her. 

  Biola bowl

  Dette testet jeg ut for første gang selv for ikke så lengesiden etter å ha lest om det på Eirin Kristiansen sin blogg. Det er så fresht enkelt og herlig, man slipper å styre med en stor bråkete blender. Jeg brukte bare biola frokostsmoothie og brukte det jeg hadde tilgjengelig som topping, i dag ble det da druer, chiafrø og kokosflak.


   Håper dere alle får en god fredag og bra start på helgen!
   

 • 2

  I kveld slo jeg til og laget en ekstra stor porsjon med vaffler så jeg både hadde til meg og til familien! Vafler med hvetemel og sukker er kanskje ikke det mest næringsrike som finnes, derfor liker jeg og lage sunnifiserte vafler ssom gjør både meg og kroppen min glad! Denne oppskriften var virkelig en inner tier. Man kunne ikke smake at de var sunnifiserte i det hele tatt! Det er virkelig min type sunt altså! Med en god dæsj jordbær syltetøy på var disse den perfekte avslutningen på dagen!   

  Oppskrift:

  3 egg

  3 dl havremel

  4 spiseskjer bokhvetemel 

  3 dl melk

  1 spiseskje sukrin+

  2 spisesker sukrin

  Et dryss vaniljepulver

   

  Jeg har foresten en liten anbefaling til dere alle! I kveld gikk jeg en så deilig og langtur med ingefær og interjuv med Helene Ragnihild på øret og det var så utrolig herlig altså! Dette skal virkelig skje oftere. Så utfordrer dere alle til å stresse ned og rett og slett bare russle dere en tur!

  God kveld

 • 2

  For de aller fleste studenter er det skoleferie nå. Og om ca syv-åtte uker er det skolestart og studiestart for mange av oss. Det er fortsatt ikke for sent å ombestemme seg om man føler man har valgt feil, men når har man egentlig valgt feil studie? Det er noe jeg har tenkt mye på i det siste. Er det når man sitter med en klump i magen og gruer seg til studiestart? Er det når man mottar et karakterkort som vitner om at man virkelig ikke var motivert for studiet man begynte på? Er det når man ikke får drømmejobben allikevel? Eller når man sitter i en jobb man hater fordi men ikke turte å satse på det man virkelig ønsket? 

  Jeg bestemte meg forholdvis tidlig for hva jeg ville bli. Det å jobbe med mat og helse har virkelig appellert til meg siden starten av andre klasse, samtidig som jeg begynte å endre mine egne vaner ønsket jeg også å hjelpe andre. Interessen for ernæring har virkelig vokst hos meg de sist to årene og jeg har blitt sikrere og sikrere på at ernæring var et valg  jeg kunne trives med. Allikevel har jeg vært ekstremt usikker og vurdert omtrent alt annet enn ernæring, dette er fordi det er ekstremt mye snakk om at det er få som får relevant jobb av dem som tar bachlor i ernæring. 

  Jeg har derfor hvert på tankene om å studere alt fra økonomi til psykologi isteden. I april bestemte jeg meg for å søke på ernæring på Høyskolen Kristiania. Hoved argumentet for dette valget var at jeg tok meg selv i å lete etter alternativer til ernæring isteden for hva jeg ønsket å studere. For drømmestudiet hadde jeg allerede funnet. Samtidig er jeg redd for at det er for vanskelig eller at jeg skal være for dårlig.    

  Hva vil du lære? Tenk godt gjennom hva du ønsker å lære mer. Hvilke fag liker du? Hva interesserer deg? 

   

  Velg med hode og hjertet. Ikke velg et yrke bare basert på hva som er smart eller kan gi god lønn. For tro meg det er ikke vært å bruke livet ditt på noe som var ditt mest forhatte fag på skolen bare fordi du kan tjene penger. For jeg lover deg ingen arbeidsgivere ønsker ansatte som bare er der for lønna. På den andre siden om du tenker på å bli skuespiller, kunstner etc. tenk nøye gjennom det også. Det er ekstremt tøffe arbeidsmarked og du bør ha bein i nese og mye passion for å klare deg i disse markedene.    

   

  Del gjerne dine egne erfaringer i kommentarfeltet!

 • 9

  God morgen hjerter! Med det er frokosten inntatt og nå skal jeg tussle en tur på trening. Jeg har jo dette pullups prosjektet på gang så da er det ikke noe unnasluntring på treningsfronten! Det er så gøy å ha slike hårete mål å strekke seg etter. Mål gir meg så mye motivasjon! Men dette innlegge skulle handle om mat, og mest om den fantastiske middagsretten jeg lagde i går! Nemmelig moussaka! Moussaka er kjempe godt og også utrolig sunt. Spesielt med masse grønnsaker og cashewkrem på toppen. Mhm kjenner jeg får vann i munnen bare jeg tenker på det! Så tenkte jeg skulle dele oppskriften med dere   

  Dette trenger du til ca 6 personer(pluss rester)

  Kjøttsaus:

  800 gram kylling kjøttdeig

  2 kartonger hakkede tomater med basilikum og oregano

  1/2 spisspaprika

  3 fedd hvitløk

  2stk hønnsebuljong 

  1 neve fersk persille

  1 neve fersk oregano

   

  Cashewkrem:

  5 never bløtlagte cashewnøtter

  1 spiseskje oliven olje

  Sitronsaft 

  Basilikum

   

  Til selve mousaken:

  1 Aubergine 

  1 Squash

  Revet ost   

  Slik gjør du:

  Kjøttsausen:

  Stek opp kjøttdeigen i olivenolje, ha på salt, pepper og ha i finhakket hvitløk. Når kjøtt deigen er gjennomstekt ha i paprika og de hakkede tomaten og ha i to pakker hønnsebuljong. Tilsett også de ferske urtene. La dette stå å putre mens du lager cashewkremen.

   

  Cashewkremen:

  Legg cashewnøttene i bløt i ca 2 timer. Bland ca 1dl vann, litt sitronsaft, olivenolje, litt fersk basilikum og de bløtlagte nøttene til det blir en kremete masse.

   

  Moussaka :

  Legg et lag auberginer skjært i skiver i bunnen, legg så et lag med kjøttsaus. Ha deretter et lag med squash og enda et lag kjøttsaus. Ha tilslutt på cashewkremen og revet ost på toppen. Stekes på 200 grader i 15 minutter. 

   

  Spis og kos dere med verdens beste samvittighet! Nytt torsdagen hjerter! 

 • 11

  Jeg kom nettopp tilbake etter en tur på Strømmen Storsenter. Nå har jeg fylt opp skapene med litt påfyll av noen av mine favoritter fra helsekosten. Jeg kjenner jeg gleder meg til å lage masse deilig mat i tiden fremover. Både avokado fries og spennende grønnsakslasange står på planen. Men nå har jeg altså fått litt påfyll i skapene. Jeg bare rett og slett bobler over med inspirasjon og matglede. Supermat er også noe jeg har drevet å snust på lenge og gleder meg til å inkludere mer og mer av dette inn i mitt kosthold. 

   

  Bokhvete 

  Bokhvete mel er et supert alternativ dersom du har gluten intoleranse eller cølliaki, men dette produktet er ikke kun for allergikere. Bokhvete har også et høyt innhold av jern, magnesium, fosfor, kalium og fluor, i tillegg til at den inneholder forholdsvis mye protein av høy kvalitet. Dette bokhvete melet passer perfekt til å lage gode og mage vennlige vafler og pannekaker.    

  Kokosflak

  Kokosflak er utrolig godt som topping på yohurt eller i musli, men den passer også fint som kakepynt. Men kokosflak inneholder mye fett, men dette er ikke nødvendigvis noe negativt, selv om diett samfunnet skal ha det slik. Kokosflak er naturlig gode og smakfulle, visste dere at kokos bidrar til å øke stoffskiftet vårt?     

  Vaniljepulver

  Dette produktet er faktisk helt nytt for meg, men jeg har sett at mange bloggere har det i alt av baks og vafler. Siden jeg er en sucker for vaniljesmak så må dette passe perfekt.    

  Rå kakao

  Dette produktet er faktisk min evige redning fra søtsug. Rå kakao gir en dyp herlig sjokolade smak(hvem elsker ikke det?!). Men om det ikke var nok er rå kakao proppet med næring og antioksidanter. Jeg pleier å lage sjokolade mousse med avokado, banan/dadler, råkakao og sjokolade protein og det blir så godt.   

  Chiafrø

  Chiafrø var et av de aller første produktene jeg begynte med fra helsekost verdenen. Frøene smaker veldig lite men gir herlig konsistens på toppen av en smoothiebowl for eksempel. Disse små frøene er også næringsbomber! De inneholder mye omega-3 og omega-6, men inneholder også mye proteiner, mineraler, vitaminer, kostfiber, sporstoffer og antioksidanter.    

  Supergrøt

  Dette er et helt nytt produkt, som nylig ble lansert av supernature, og jeg må si jeg er veldig spent. Denne skal jeg absolutt ha med når vi skal kjøre til Trondheim neste uke.

   

  Det er så utrolig mye spennende smaker og forskjellige produkter. Det er så utrolig mye forskjellig jeg ønsker å prøve ut. På toppen av listen min nå er bipollen og Purly Max Greens.

  Har du noen erfaringer eller tips til supermat jeg burde teste ut?

 • 0

  Hei hjerter! Hvordan har dere det i dag? Jeg kom akkurat inn fra en tur i solskinnet og en liten runde sirkeltrening på SATS. Merket at kroppen var sikkelig sliten i dag, så måtte ta det litt med ro. Men hvis det er en ting som alltid holder trøkken oppe for meg er det musikk. Musikk er spesielt viktig for meg når jeg løper. Løper jeg intervaller eller hurtige langkjøringer er gode beats helt essensielt. På de rolige langkjøringen når jeg skal løpe langt men rolig bruker jeg ofte roligere musikk eller hører på podcaster. Dette med podcaster er egentlig en ganske ny greie for meg. Tidligere har jeg liksom tenkt at det at det ikke kunne være helt min greie, men etter å ha hørt første episode av Treningspodden var jeg helt hekta, og kan virkelig anbefale alle treningsglade jenter og høre på denne fantastisk inspirerende podcasten. Men nå skulle jeg snakke om treningsmusikk.  

  Processed with VSCO with t1 preset

   

  Denne lista er perfekt når du skal trøkke ut det siste lille av intervall økta. Mens denne workout lista er også en av mine personlige favoritter. Jeg har ganske mainstream musikk smak. Så om noen av dere har noen gode spillelister må dere gjerne dele disse med meg.

  Music on, World off


   

  Ha en nydelig dag alle sammen!
   

   

 • 2

  Hei og god tirsdag! Håper dagen har vært god mot dere alle. Denne dagen begynte veldig avslappende med en god frokost og God Morgen Norge. Rolige morgener er virkelig noe av det beste som finnes. Før jeg tok turen ned på SATS for det som er høydepunktet i treningsuken nemmelig bein trening. Jeg elsker virkelig å trene bein. Humøret er virkelig et helt annet når det er bein på programmet enn overkropp. Derfor består også treningsuka mi av store deler knebøy, markløft og utfalls varianter. 

  Processed with VSCOcam with p5 preset
  Dagensøkt besto av noen gamle favoritter og litt nye øvelser for litt ekstra rumpepump.

  Sumo-markløft 6X4

  Gående utfall 6X4

  Hip thrust 8X5

  Back extension 10X3

  Bein sirkelen 20X3

  Sideligende beinhev 15X3

   

  Jeg kan virkelig ikke forstå hvordan enkelte ikke liker å trene bein når det er så mye moro man kan gjøre ut av det. Har jeg kanskje noen lesere som ikke er så glad i beintrening?
  Etter trening kunne jeg nytte en god lunsj, med en herlig smoothie og min egen versjon av Maren-skåla, med gresk yogurt, havregryn, blåbær og cashewnøtter. Sunn og næringsrik mat gir meg virkelig så mye glede og motivasjon. For meg er det med trening og kosthold noe som går hånd i hånd. Jeg trener og spiser mat for å gjøre kroppen min godt. Når  man trener mye trenger man også mye mat! Så husk det jenter om dere vil få mest mulig ut av trening er det å spise nok og næringsrikt ekstremt viktig!

  God tirsdag!  
   

 • 2

  Etter morgenens treningsøkt og tannlege besøk var jeg skrubb sulten. Aller mest hadde jeg lyst til å spise absolutt hele kjøkkenet. Da var det ingen tvil om at matlagingen måtte gå fort og det måtte være enkelt. Valget falt på speltlompe nachos med guacamole. Typisk meg klarte jeg selvfølgelig å brenne chipsene i ovnen. Allikevel ingenting litt gucamole og ost ikke kan fikse.  Hvem elsker ikke nachos med masse ost på? Dessvere er jo ikke nachochips spesielt næringsrikt og passer derfor ikke spesielt godt inn i hverdagskostholdet mitt. Men disse nachosene! De var perfekte. Næringsrike med masse god smak og deilig guacamole til. Dessuten er det utrolig enkelt å lage. Bare hold et ekstra øye med dem når de står i ovnen så de ikke blir like brente som mine.

  Skjær opp spelt lompene i trekanter og bruk det krydderet du ønsker sett dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca 5-10 minutter. Ta chipsen ut legg osten oppå og sett brettet inn til osten har smeltet. Guacamolen kan du gjøre helt enkelt med most avokado, salt og peper eller lage en mer fancy variant med chill, hvitløk eller jalapaleno.    


  Etter trening var det fantastisk å synke ned i sofaen med  denn nachobowlen og Orphan Black på TV. Merker virkelig at litt ferie er godt for kroppen. 

  Håper alle har en fantastisk start på uka!
   

 • 2

  God morgen hjerter! I dag skal jeg begynne på nytt program! Første uka på nytt program er alltid sykt spennende ettersom man ikke helt vet hvordan kroppen tar den nye belastingen. Jeg forventer i hvertfall å bli kjempe støl. Så nå skal jeg hvert øyeblikk stikke ned på SATS og trene på noe av det jeg er aller dårligst på, nemmelig pullups. Jeg har lenge gått med en drøm om å mestre denne øvelsen. Men nå har jeg altså bestemt meg for å gjøre alvor av denne drømmen og  begynne å trene mer målrettet og spesefikt på pullups. Generelt er jeg amøbe svak i overkroppen så jeg er spent på hvordan dette skal gå.    

  Programet jeg skal kjøre var i ShapeUp for en del måneder siden, og fokuserer på øvre del rygg og negative pullups og negative chins. Så dette blir veldig spennende. Det er ingen tvil pullups skal skje! Etter trening skal jeg til tannlegen for å fjerne noen sting etter at jeg oppererte ut visdomstanna for noen uker siden.


   Har dere noen hårete treningsmål?
   

 • 2

  Hei alle hjerter og  god søndag til dere alle! Håper alle har fått en god og myk start på dagen. Her i huset begynnte dagen med litt herlig matlaging på morgenkvisten. Hvis det er et måltid jeg elsker mer enn noe annet så er det frokost. Jeg synes rett og slett at all mat smaker bedre tidlig på dagen. Og ingen ting kan slå helgefrokost! Bortsett fra kanskje julefrokosten. Helgefrokost for meg er et måltid man legger litt ekstra tid og kjærlighet i, heller enn hverdagsfrokosten som fort blir en brødskive mens man løper huset rundt for å gjøre seg klar for dagen. Men det er noe helt annet med søndagsfrokosten altså.

  Processed with VSCO with t1 preset

   

  I dag laget jeg altså denne grønne skjønnheten til frokost. Det var så godt og en helt fantastisk og herlig måte og starte dagen på!

  Processed with VSCO with t1 preset

   

  Oppskrift

  • 2 egg
  • 3 store never spinat
  • 4 og 1/2 dl speltmel
  • 2 spise skjer havremel
  • 1 spiseskje bokhvete
  • 5 dl melk
  • 1 ts chillipulver

  Fyllet kan varieres i det uendelige. Jeg brukte cherry tomater, mango, avokado og laks, men jeg tror også at reker eller koktskinke ville gjort seg helt nydelig  Hvis du ønsker litt mer spennende smaker kan du også bruke chilli og lime saft for å virkelig spice det litt opp.  Hva liker du å spise til frokost?