Litt om studievalg og sånt (auroranistad)
Image and video hosting by TinyPic onclick="document.location='http://auroranistad.blogg.no/';">

auroranistad

Hjem Add Om meg Kontakt

2

Litt om studievalg og sånt

For de aller fleste studenter er det skoleferie nå. Og om ca syv-åtte uker er det skolestart og studiestart for mange av oss. Det er fortsatt ikke for sent å ombestemme seg om man føler man har valgt feil, men når har man egentlig valgt feil studie? Det er noe jeg har tenkt mye på i det siste. Er det når man sitter med en klump i magen og gruer seg til studiestart? Er det når man mottar et karakterkort som vitner om at man virkelig ikke var motivert for studiet man begynte på? Er det når man ikke får drømmejobben allikevel? Eller når man sitter i en jobb man hater fordi men ikke turte å satse på det man virkelig ønsket? 

Jeg bestemte meg forholdvis tidlig for hva jeg ville bli. Det å jobbe med mat og helse har virkelig appellert til meg siden starten av andre klasse, samtidig som jeg begynte å endre mine egne vaner ønsket jeg også å hjelpe andre. Interessen for ernæring har virkelig vokst hos meg de sist to årene og jeg har blitt sikrere og sikrere på at ernæring var et valg  jeg kunne trives med. Allikevel har jeg vært ekstremt usikker og vurdert omtrent alt annet enn ernæring, dette er fordi det er ekstremt mye snakk om at det er få som får relevant jobb av dem som tar bachlor i ernæring. 

Jeg har derfor hvert på tankene om å studere alt fra økonomi til psykologi isteden. I april bestemte jeg meg for å søke på ernæring på Høyskolen Kristiania. Hoved argumentet for dette valget var at jeg tok meg selv i å lete etter alternativer til ernæring isteden for hva jeg ønsket å studere. For drømmestudiet hadde jeg allerede funnet. Samtidig er jeg redd for at det er for vanskelig eller at jeg skal være for dårlig.  

Hva vil du lære? Tenk godt gjennom hva du ønsker å lære mer. Hvilke fag liker du? Hva interesserer deg? 

 

Velg med hode og hjertet. Ikke velg et yrke bare basert på hva som er smart eller kan gi god lønn. For tro meg det er ikke vært å bruke livet ditt på noe som var ditt mest forhatte fag på skolen bare fordi du kan tjene penger. For jeg lover deg ingen arbeidsgivere ønsker ansatte som bare er der for lønna. På den andre siden om du tenker på å bli skuespiller, kunstner etc. tenk nøye gjennom det også. Det er ekstremt tøffe arbeidsmarked og du bør ha bein i nese og mye passion for å klare deg i disse markedene.  

 

Del gjerne dine egne erfaringer i kommentarfeltet! • 23.06.2016 kl.17:19
  Jeg er ved et veiskille nå hvor jeg må velge hva jeg studere, men jeg sliter med å bestemme meg! Heldigvis valgte jeg å ta et friår slik at jeg har litt tid på meg :-)
  23.06.2016 kl.17:31
  KRISTIN: Det er helt sikkert et lurt valg! Veldig dumt å begynne å studere noe man ikke er motivert for!  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta